Fire korncirkler og et paradigmeskifte

Politiken 5. juli 2004, 1. sektion, side 6

Af Christina Zemanova Ekelund

(Fototekst:)
Camperen mødte en healer, da mystiske cirkler på en korn- mark skulle under- søges. Det var skæbnen. Siger healeren.

(Artiklen:)
Vi står i våd kornmark til hoften. Healeren, gemt væk i en grøn regnfrakke, slår ud med hænderne og stirrer intenst på skiftevis journalist og fotograf.

»Vi er på vej til at opleve et paradigmeskift. Believe it or not . Det er fantastisk. Og det er ikke tilfældigt, at jeg mødte jer. Nu kan I fortælle historien videre«, siger han og går ivrigt videre ned ad de tynde stier.

Kornmarken i Gummerup på Vestfyn trækker folk til denne søndag. De lokale aviser har skrevet om fænomenet, der ikke kan forklares: Kornet har lagt sig fladt mod jorden i figurer på tre-fire meter, der ligner cirkler. I vejkanten holder flere biler parkeret, mens søndagsdetektiver trasker rundt i de mystiske spor.

Healeren, der beskriver sig som en kristen, buddhistisk hindu og ikke vil have sit navn i avisen, fordi »de ting, jeg fortæller, er så vanvittige, at folk ikke tror på det, før de er klar til et paradigmeskifte«, har set disse korncirkler før.

Det var oppe i Nordjylland. Dengang lagde han sig på ryggen sammen med sin veninde, og han følte en kløen og en sværmen omkring ansigtet, som blev han overfaldet af fluer. Bagefter var han så tørstig, at han ikke havde kræfter til at komme over til sin bil.

Telepati

Via telepati fik hans veninde, der også lå i cirklen, besked på, at hun var blevet gravid. Bedækket af healeren, som dog ikke var til stede, mens hun siger, at det skete. Om hun bagefter fødte, svarer han ikke på. I stedet traver han rundt i sporene på den 300 meter lange og 1,5 hektar store mark.

»Det tager kun ufoerne et sekund eller to at lave mærkerne. Cirklerne er energimærker, de tilfører jorden. Fordi der er så meget forurening, ødelæggelse, drivhusgasser... Fordi vi har brug for dem«, forklarer han.

Men hvorfor skulle de gide hjælpe os?

»Fordi livet handler om at gøre gode ting for andre mennesker«, svarer han.

Ingen hørte eller så noget, da de mystiske mønstre blev til natten til mandag i sidste uge. Naboens hund, der gør vildt i baggrunden - måske fordi marken bliver overrendt af fremmede - sagde ikke en lyd.

»Men han var også låst inde i køkkenet«, indskyder markens nabo Christian Nielsen, der opdagede cirklerne, da han mandag morgen gik tur med selv samme hund. Han vil nødigt rode sig ud i forklaringer på fænomenet. »Men mennesker kan ikke have lavet det, så ville der være fodspor«, siger han.

Forklaringer vil den kristne, buddhistiske hindu til gengæld gerne komme med. Men som han siger - igen og igen:

»Believe it or not«.

christina.z.ekelund@pol.dk