"Ægte" korncirkler

Korncirkler uden indgangsti

copyright Jonah Ohayv feb. 2001

Vil du lave en fup-korncirkel midt i en moden mark, skal du for at undgå en synlig nedtrampning af kornet andre steder i marken, gå ind og ud af marken langs de jævnt placerede traktorspor, som ellers bruges ved sprøjtning med pesticider m.v.

De store marker i f.eks. USA (hvor sprøjtning foregår fra flyvemaskiner) samt økologiske marker mangler imidlertid sådanne traktorspor. En formation blev til i august 2000 i den samme mark i Oregon, USA, hvor vedlagte piktogram (76m x 49m) var undersøgt d. 23.7.98. Der siges, at begge formationer blev først opdaget fra luften, da de ikke var særligt synlige fra vejen, og at den første sti ind i marken blev den korncirkelforskerne selv lavede. Interessant nok fandtes begge formationer i nærheden af de luftbårne højspændingsledninger, der gik tværs gennem marken. Erfaringsmæssigt er der nemlig ofte en endnu ikke-forstået forbindelse mellem energikilder af forskellige art og ægte korncirkler.

foto ved Sherry Ardinger

Du kan læse om en rapport om Whiskey Hill formationen fra aug. 2000 her på http://ccdb.cropcircleresearch.com/info.cgi?d=us2000ae&c=p.

e-mail: jonah102@gmail.com