Udvalgte fotos af korncirkeldetaljer (3)

Korridorer

43

Skarpe grænser mellem det liggende og stående korn er det normale tilfælde i mange nyskabte, formodede ægte korncirkler.

44 45

Du får denne slags typiske udsyn, når du går igennem en kompleks formations afdelinger.

Ligestrøgede og almindelige aks

46

Aksene i autentiske formationer er ofte pænt "damp-strøgede" lige, og hvis du løfter stråene, springer de sprødt tilbage til deres liggepositioner - i modsætning til de andre aks i marken, også dem umiddelbart udenfor formationen; disse er runde, bløde og slappe.

47

Her afrundes banerne og skaber grænsen til formationens næste afdeling.

48 49

46 viser en systematisk diagonal hældning af overlappende baner; 47 viser et afrundet, overlappende zigzag mønster.

Kompleks vævning

50

51 52

Vævningen i forskellige formationer har forskellige mønstre; og vævemønstret gentager sig på en stor skala gennem en hel formationsafdeling. Læg mærke til, hvor indviklet, det kan være. Hvert stråbundt ligger både nedenunder og ovenpå andre bundter, så der er ingen åbenlys linear tidssekvens. Inden bundtet har nået jorden, er det både dækket af og dækker en del af andre faldende bundter, hvilket peger på en ekstremt hurtig interaktion.

Det uventede

(luftfotos ved Peter Sorensen og Lucy Pringle)
Everleigh Ashes, 19. juli, fotos 9. aug.

53 54

53 viser de fire kvartcirkler, som danner liggemønsteret i hver af ringens cirkler. Gravhøjen, som selvfølgelig hørte til markens geografi inden formationen dukkede op, var inkluderet i kornsymbolet som dens centrum. Selv om denne høj var dækket af kraftige tidsler, viser foto 54 en tidsel-spiral, slynget op på højens top.

Formationsforandring

her og senere her!
(luftfotos ved Mark Fussell og Steve Alexander)
Broadbury Banks, 5. aug. og 16. aug., fotos ca. 10. aug.

55 56

Da jeg besøgte denne formation, var der en masse bueformede stier, som jeg ikke kunne finde hoved eller hale i ud fra mine skitseringer fra øjenhøjde. Men oven fra kunnne man se sammenhængen i serien (se den første forstørrelse). En uge senere forandrede formationen sig til dens senere udgave. Til tider udvikler en korncirkel sig på endnu mærkeligere måder.

Farveforskel

57

(luftfotos ved Francine Blake og Steve Alexander)
South Field, 19. juni, fotos ca. 6. aug. og 13 aug. - før og efter høst
58

59

Selv efter kornet var høstet, mærkede jeg denne formation som kraftfuld. Den grønne vækst i nogle formationer skyldes enten frøene, som falder ud af de liggende aks, når besøgende tramper omkring, og som så begynder at vokse, eller skyldes ukrudt, der får ekstra rum og fugt, når det høje omgivende korn ligger fladt.

Bakke-synsvinklen

60

Selv på afstand er det sjældent at se en formation så tydeligt fra jorden. I dette tilfælde er bakken meget højere end marken.

61

62

En virkelig skønhed, som det ikke var muligt at besøge og beundre, idet landmanden udtrykkeligt bad korncirkelbesøgende under ét om at blive ude af sin mark.

(luftfotos ved Lucy Pringle og Steve Alexander)
Martsinell Hill, 10. aug., fotos 14. aug.

Markens indbyggere

63

64

En hel del stolte, store, gul-sorte edderkopper havde spundet deres hjem tværs over en korncirkelmarks traktorspor, og det tog ca. 5 minutter at flytte dem og deres spind fra benene og tøjet på markens beslutsomme gæst.

65

Den flotte lille dobbeltkorset fyr dukkede op i en anden korncirkel.


Forrige side

Første side


(Har du selv gode billeder, er du velkommen til at få dem udgivet på hjemmesiden under dit navn.)

e-mail: jonah102@gmail.com